Nagyon szeretek zabpehelyből csokidarabkás energiakekszeket készíteni, szerintem edzés előtt nagyon jó tápanyagforrás egy pár ilyen süti. Ez most különösen finom, ropogós let a sok mogyoróvajnak köszönhetően. Az extra benne az, hogy nem csak “sima” mogyivajat tartalmaz, hanem csokisat is.
HOZZÁVALÓK
(15 db sütihez)- 100 g zabpehely
- 80 g cukormentes étcsoki
- 70 g Freetella (vagy Dietella, vagy Wheytella)
- 50 g mogyoróvaj
- 50 g eritrit
- 1 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A zabpelyhet keverd össze a kétféle mogyivajjal, a tojással, édesítővel, a csokit pedig kis darabkákra vágva add hozzá.Jól keverj össze mindent, majd egy sütőpapírral lefedett sütőlapra kanalazz kis halmokat a masszából. Formázz belőle lapos kis korongokat és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Forrón puhák és törékenyek lesznek, de amint kihűlnek, nagyon finom, ropogós, omlós keksz lesz belőlük.
Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
107 kcal / 3 g fehérje / 11 g szénhidrát / 7 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.