Mogyoróvajas csirkét már évek óta szoktam csinálni, hol gyakrabban, hol néha feledésbe merül, ennek mintájára találtam ki ezt a kesudió vajas receptet.
A Peak kesuvaját nagyon szeretem, mert híg, könnyen kenhető állagú (ez tök jó akkor is, ha pufirizsre kenem) így jól elkeveredett a szószhoz, nem lett darabkás.
HOZZÁVALÓK
(4 adaghoz)• 500 g csirkemell filé
• 70 g kesudió vaj
• 1 tk. erőspaprika krém
• ½ hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• víz
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemell filét kockázd fel, majd keverd össze a kesuvajjal, a paprika krémmel, sóval, borssal, fokhagymával és hagyd egy picit pácolódni.A hagymát EZ coat olajsprayvel kifújt edényben picit pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel és párold meg. Add hozzá a húst a páccal együtt és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd, közben kevergesd meg, hogy jól feloldódjon a kesuvaj a vízben. Ez adja majd a szaftot a húshoz.
Ha elkészült, tálald rizzsel és salátával.
Jó étvágyat!
Egy adag tápanyagtartalma:
230 kcal / 32 g fehérje, 4 g szénhdirát, 10 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!