HOZZÁVALÓK
- 150 g zabliszt
- 100 g protein palacsinta por
- 60 g eritrit
- 60 g méz
- 1 tojás
- 1 pici alma
- 1 tk. szódabikarbóna
- mézeskalács fűszerkeverék
Díszítés:
- kb. 30 g mandula
- csoki, vagy bármilyen barna, kör alakú sütidísz
ELKÉSZÍTÉS
A tészta száraz összetevőit keverd össze, az almát pedig turmixold össze a tojással és a mézzel. Gyúrd össze a lisztes keveréket a mézessel.
Nyújtsd ki a tésztát, majd szaggass belőle nagyobb korongokat. A díszítés a következőképp történik:
- A baglyok szárnyát a szaggatóval tudod kialakítani kétoldalt úgy, hogy csak félig nyomod a tésztába.
- A szemek a szaggatásnál keletkező maradványokból formált kis gombócok. Ha valami süthető kis csokidíszed van, azt is most nyomd a gombócokba.
- A csőr egy mandula. Ha nem akarna beletapadni a tésztába, kend le egy kis ecsettel vízzel. A szemeknél ugyan így.
A lábakat úgy tudod megcsinálni, hogy egy villát belenyomsz a korong aljába.
Ezek után 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen pár perc alatt megsül.
Nekem nem volt semmilyen csokicseppem, vagy barna kis kör díszem, így a szemeket olvasztott étcsokival utólag díszítettem ki.