Évek óta nézegetem a cukkinis sütorecepteket, de eddig nem jutottam el oda, hogy ki is próbáljam. Most végre eljött az idő és egy protein brownie-t sütöttem a tetején az egyik kedvenc gyümölcsömmel, a nektarinnal.
A cukkini azért nagyon jó alapanyag, mert szinte semmi íze, így fel sem tűnik a sütiben (már nyersen is brutál finom volt a tészta) és szinte semmi kalóriatartalma nincs, így jól használható zsiradék helyett a tésztákba.
HOZZÁVALÓK
• 200 g cukkini
• 100 g zabpehelyliszt
• 50 g Slim Secret Protein (én rumos-csokissal csináltam, de az oreos és a csokis-mogyorós is jó)
• 20 g zsírszegény kakaópor
• 1 db tojás
• 1-2 nektarin
• édesítő ízlés szerint
• ½ csomag sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
A cukkinint hámozd meg, majd vágd darabokra. Ez után a tojással együtt turmixold le. Keverd össze a liszttel, fehérjeporral, kakaóval, sütőprral, majd édesítsd ízlés szerint.
Ha túl sűrű lenne a massza, (ez a cukkinid víztartalmán múlik), adj hozzá egy kis vizet, ha híg, akkor zablisztet.
Öntsd egy szilikonos sütőformába, majd a tetejére kockázz fel egy-két nektarint. Mehet rá bőven gyümölcs, mert úgy finomabb, szaftosabb lesz az eredmény, nélküle kiszáradhat a süti. Én csak egy nektarint használtam, de úgy érzem, mehetett volna több is.
Süsd 150-160 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát
Ha elkészült, szórd meg fahéjjal vagy por édesítővel, szeld kockákra (nekem 16 db lett) és fogyaszdd egészséggel!
A receptet a Peak oldalára írtam.