Egy különleges, finom csokis-sztracsatellás, barackos desszertet hoztam, ami a nyári melegben kiváló hűsítő és még laktató is a sok egészséges összetevőnek köszönhetően.
HOZZÁVALÓK
(2 adaghoz)• 3-4 (kb. 150 g) sárgabarack
• ½ adag fehérjepor
• 1 ek. útifűmaghéj
• 10 g chia mag, vagy 1 tk. konjac liszt
• 5 g holland kakaópor
• 1 dl tej
• 150 g cottage cheese, túró, vagy natúr, sovány sajtkrém
• 1 kocka 90%-os étcsoki
• édesítő ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A barackokat magozd ki, majd turmixold össze az ízben hozzáillő fehérjeporral és 1 ek. útifűmaghéjjal. Ha kazeint használsz, nem feltétlenül kell az útifű, mert anélkül is elég sűrű lesz a krém.
A chia magot keverd össze a tejjel (ez lehet bármilyen, növényi tej is), a kakaóporral és ízlés szerint édesítővel.
A túrót, vagy cottage cheese-et (utóbbival finom, “sajttortás” íze lesz) botmixerrel és egy pici folyadékkal tedd krémessé, édesítsd, majd késsel forgácsold bele a csokit. Érdemes egy kevés csokit félretenni a díszítéshez.
Mindhárom krémet tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy megfelelő állagúra szilárduljanak. Ha folyósak maradnak, konjac liszttel lehet a legjobban segíteni rajtuk, de az útifűmagháj is megteszi, bár úgy az állaguk kicsit más lesz.
Rétegezd poharakba a krémeket , majd a tetejüket díszítsd csokiforgácsokkal, vagy barackkal. Fogyasztásig tedd őket vissza a hűtőbe.
A recept a Peak oldalára készült.