Az epret szerintem mindenki szereti, itt a szezonja is, így máris készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb desszertek. Az én idei első sütim a gyümölccsel ez az epres-fehércsokis muffin.
HOZZÁVALÓK
• 200 g eper• 100 g mandulaliszt
• 50 g zabkorpa
• 50 g eritrit
• 30 g vaníliás fehérjepor (Protein 85)
• 30 g kókuszzsír
• 25 g cukormentes fehércsoki (4 kocka)
• 1 tojás
• 1 dl tej vagy víz (kókuszos mandulatejet használtam)
• ½ csomag sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojást, kókuszzsírt, tejet. Az epret mosd meg, majd szeld kisebb darabkákra és keverd a masszához. A csokit vágd pici darabokra és úgy add a tésztához.Töltsd muffin formákba és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket, míg a tetejük erősen barnulni nem kezd. Kb. ½ óra kell nekik.
Tipp: más hasonló gyümölccsel is érdemes kipróbálni.
A teljes adag átlagos tápértéke:
1110 kcal, 77 g fehérje, 63 g szénhidrát, 62 g zsír
Én 9 db közepes muffint készítettem.
A recept a Peak Girls oldalra készült.
Több hozzávalót jó áron tudsz beszerezni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!