Egy egyszerű, kalóriaszegény, mégis nagyon finom salátaöntet receptjét osztom meg veled, melynek jellegzetes ízét a hónap “sztárja”, a medvehagyma adja és szigorú diétában is fogyasztható.
• 1 doboz (100-150 g) natúr joghurt
• 1-2 ek. gyenge ecet (akár ízesített, pl. fokhagymás, tárkonyos, vagy almaecet)
• medvehagyma ízlés szerint (friss az igazi, de a szárított sem rossz)
• 1 kk. só
• ízlés szerint őrölt bors
A medvehagyma leveleket vágd apró darabokra, majd keverd a joghurthoz. Végül sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha a hűtőben hagyod fél-1 órára, az ízek jobban összeérnek.
A salátádra csak fogyásztás előtt tedd rá, hogy ropogós maradjon!
Jó étvágyat!
Én próbáltam csirkés-szénhidrát csökkntett tésztás és füstölt tofus-tojásos-brokkolis salátával is, mindegyikkel isteni!
HOZZÁVALÓK
(1 adag salátára való öntethez)• 1 doboz (100-150 g) natúr joghurt
• 1-2 ek. gyenge ecet (akár ízesített, pl. fokhagymás, tárkonyos, vagy almaecet)
• medvehagyma ízlés szerint (friss az igazi, de a szárított sem rossz)
• 1 kk. só
• ízlés szerint őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Fogj egy doboz natúr joghurtot – ha nem követsz szigorú diétát, a picit zsírosabb, görög joghurtot ajánlom, vagy igazi háztáji, krémes joghurtot, mert ezekből a legfinomabb – majd adj hozzá 1-2 evőkanálnyi 5%-os ecetet.A medvehagyma leveleket vágd apró darabokra, majd keverd a joghurthoz. Végül sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha a hűtőben hagyod fél-1 órára, az ízek jobban összeérnek.
A salátádra csak fogyásztás előtt tedd rá, hogy ropogós maradjon!
Jó étvágyat!
Én próbáltam csirkés-szénhidrát csökkntett tésztás és füstölt tofus-tojásos-brokkolis salátával is, mindegyikkel isteni!
A recept a Peak Girls oldalára készült.