Medvehagymás salátaöntet


Egy egyszerű, kalóriaszegény, mégis nagyon finom salátaöntet receptjét osztom meg veled, melynek jellegzetes ízét a hónap “sztárja”, a medvehagyma adja és szigorú diétában is fogyasztható.

HOZZÁVALÓK

(1 adag salátára való öntethez)
1 doboz (100-150 g) natúr joghurt
1-2 ek. gyenge ecet (akár ízesített, pl. fokhagymás, tárkonyos, vagy almaecet)
medvehagyma  ízlés szerint (friss az igazi, de a szárított sem rossz)
1 kk. só
ízlés szerint őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

Fogj egy doboz natúr joghurtot – ha nem követsz szigorú diétát, a picit zsírosabb, görög joghurtot ajánlom, vagy igazi háztáji, krémes joghurtot, mert ezekből a legfinomabb – majd adj hozzá 1-2 evőkanálnyi 5%-os ecetet.
A medvehagyma leveleket vágd apró darabokra, majd keverd a joghurthoz. Végül sózd, borsozd ízlés szerint.


Ha a hűtőben hagyod fél-1 órára, az ízek jobban összeérnek.

A salátádra csak fogyásztás előtt tedd rá, hogy ropogós maradjon!

Jó étvágyat!


Én próbáltam csirkés-szénhidrát csökkntett tésztás és füstölt tofus-tojásos-brokkolis salátával is, mindegyikkel isteni!

A recept a Peak Girls oldalára készült.