Újabban teszteltem pár paleo (és majdnem paleo) kenyér receptet, illetve picit átalakítottam a neten találhatóakat, aszerint, hogy milyen hozzávalóim voltak otthon. Ezt a medvehagymásat a múlt héten találtam ki. Pirítósnak is jó. :)
Nagyon finom sonkával, zöldségekkel, tojással… egyszóval a húsvéti menüvel. ☺
Nagyon finom sonkával, zöldségekkel, tojással… egyszóval a húsvéti menüvel. ☺
HOZZÁVALÓK
• 4 tojás
• 100 g ToTu krém (vagy krémes zsírszegény túró, de ez nem paleo)
• 50 g mandulaliszt
• 50 g napraforgóbél liszt (vagy más magliszt, pl. szezámmagliszttel, tökmagliszttel, vagy lenmagliszttel is el tudom képzelni)
• 50 g tápiókakeményítő
• 10 g útifűmaghéj
• ½ csomag sütőpor
• 100 ml víz
• 4-5 medvehagyma levél
• 1-2 tk. só
• 1 tk. (alma)ecet
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válaszdd szét, majd a sárgákat keverd ki a ToTu krémmel, és az apróra kockázott medvehagyma levelekkel. A fehérjéket verd kemény habbá egy kevés sóval és egy pici almaecettel. A liszteket, a keményítőt, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport keverd össze.
A lisztes és a tojássárgás keveréket kanalanként forgasd hozzá a tojásfehérjéhez, majd amikor már sűrű, ragacsos a tészta, a vizet is kezdd el hozzáadagolni.
Szilikon kenyérformában, vagy sütőpapírral bélelt őzgerincben 180 °C-ra előmelegített sütőben légkeverésen süsd kb. 30 percig, majd a formából kivéve még 10-15 percig, hogy a kenyének szép héja legyen.
Ha picit hűlt, már szeletelhető is!
A recept a Peak oldalára készült.
Több hozzávalót jó áron tudsz beszerezni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.