Húsvétra egy tojásos-sonkás csirkemell receptet hoztam. Elkészítése nagyon egyszerű, mégis egy picit különlegesebb, ünnepibb ételről van szó.
Az ünnepek után akár a sok húsvéti tojás felhasználására is kiváló lehet.
HOZZÁVALÓK
(6 tekercshez)
- 6 nagy szelet csirkemell (kb. 600 g)
- 6-12 szelet feketeerdei sonka (kb. 100 g)
- 3 főtt tojás
- mustár
- light ketchup
- só
- bors
- Ez-coat olajspray
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemell filét vágd nagy szeletekre, majd klopfold ki egy picit. Kend meg őket vékonyan ketchuppal és mustárral, ízlés szerint sózd és borsozd (óvatosan, mert a sonka sós) majd tegyél a közepükre fél főtt tojást. Tekerd fel a húst, majd csomagold be egy vagy két szelet feketeerdei sonkával. Végül 1-2 fogvájóval tűzd őket össze, nehogy széttekeredjenek sütés közben.
Egy tepsit vagy egy jénai edényt fújj ki EZ-coat olajsprayvel, helezd bele a hústekercseket, majd lefedve, 200 °C-os sütőben süsd készre a húst.
A végén picit pirítsd fedő nélkül - ilyenkor befújhatod a tetejüket ismét egy kis olajsporayvel. Túl soká ne süsd így, mert kiszáradhat.
Ha elkészült, tálald rizzsel és friss salátával!
Jó étvágyat!
Tipp: Ha belefér, sajtot is tehetsz a húsok közepébe. A legjobb szerintem a füstölt sajt. Sőt, egy kis hagyma, akár újhagyma vagy medvehagyma is jó ötlet.
A receptet a Peak oldalára készítettem.