Mogyoróvajas csirkemell


Mogyoróvajas csirke receptet már elég régen kikísérleteztem, de a sűrűbb, darabos mogyoróvajakkal nem volt olyan egyszerű finom, krémes szaftot főzni neki. A hígabb állagú Peak Peanutbutter viszont tökéletes hozzá.
Egy finom, pikáns csirkemelles étel ez, ami bár nem zsírszegény, többféle diétába is beilleszthető.



HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)


  • 500 g csirkemell filé
  • 120 g Peak mogyoróvaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1 tk. erőspaprika krém
  • bors
  • víz
  • EZ-coat olajspray




ELKÉSZÍTÉS



A hagymát kockázd fel, majd egy EZ-coat olajsprayvel kifújt edényben picit pirítsd meg. A csirkemellet kockázd fel, majd keverd össze a mogyoróvajjal, a mustárral és a paprikakrémmel. Add hozzá a hagymához, majd öntsd fel egy kis vízzel: annyival, hogy nagyjából ellepje a húskockákat, de a mogyivajjal elkeverve ne legyen túl híg, vizes.
Ízlés sózd és borsozd, majd fedő alatt főzd készre.

Tálald ízlés és diéta szerint párolt zöldségekkel és/vagy rizzsel, bulgurral.

Tápanyagtartalom 1 adagban:
340 kcal, 37 g fehérje, 9 g szénhidrát, 17 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.