Egy klasszikus sütit, a "Fanta", vagy "Mirinda", vagy bármilyen narancsos szénsavas üdítős szeletet alakítottam át cukormentes, fehérjedús édességgé. Az alap rizsliszttel készült, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. A közepe csupa túró, a felesleges zsiradék és cukor kimaradt belőle, a tetejére pedig trópusi ízű fehérjéből készítettem el a narancssárga réteget, hogy kicsit különlegesebb ízű legyen a süti, mint az eredeti változat.
Nagyon finom, alacsony kalóriatartalmú desszert.
HOZZÁVALÓK
(20x22 cm-s tepsihez)
A piskótához:
- 2 tojás
- 20 g rizsliszt
- 10 g zsírszegény kakaópor
- 20 g 4x-es erősségű, eritrit alapú édesítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
A túrókrémhez:
- 250 g rögös túró
- 250 g sovány krémes túró
- édesítő ízlés szerint
- reszelt bio citromhéj
- 1-2 tk. konjak liszt, vagy zselatin
- kis víz
A tetejére
- 1 adag diétás vaníliás pudingpor
- 30 g trópusi puncs ízű Delicious Whey
- víz
- szükség esetén egy kis zselatin és ételszínezék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben pedig készítsd el a piskótát: a tojásokat válaszd szét és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Közben add hozzá az édesítőt is. Utána egyesével a sárgájákat, majd evőkanalanként a lisztet, a kakaóport és egy kis sütőport.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt, vagy egy szilikon tepsibe és süsd meg.
Amíg sül, készítsd el a túrókrémet. Keverd össze a krémes és a rögös túrót, édesítsd és ízesítsd citromhéjjal ízlés szerint. A megfelelő állag eléréséhez szükség lehet egy kis vízre és valami sűrítő anyagra, ami nálam konjac liszt volt, de egy kis zselatin is megteszi.
Ha elkészült a piskóta, kend rá a túrókrémet. Már csak a felső, gyümölcs ízű réteg van hátra. Ehhez készítsd el a kedvenc diétás vaníliapudingod. Mindenképp főzőset ajánlok, lehet sima puding, amiben nincs cukor, de lehet konjac liszt alapú is. Vízzel főzd! Ha kész, keverj hozzá egy adag trópusi puncs ízű Delucious Whey-t. Ez narancssárgás színű és finomabb is, mintha narancsos lenne a süti.
Ha nem elég élénk a színe, keverj bele 1-1 csepp piros és sárga ételszínezéket. Ha folyóssá válna (a fehérje miatt ez előfordulhat), keverj hozzá 1-2 teáskanálnyi zselatint, amit előtte egy pici meleg vízben feloldottál.
Végült öntsd ezt a réteget a túrókrémre és hűtőben hagyd megszilárdulni. Pár óra múlva szelheted is a sütit.
Tápanyagtartalom:
Én 16 szeletre vágtam, így 1 db sütiben 63 kcal, 7.3 g fehérje, 3.6 g szénhidrát és 1.9 g zsír van.
A receptet a Peak oldalára készítettem.