Kukoricás-chilis csirkemáj

A csirkének nem csak a melléből lehet finom ételeket készíteni: múlt héten rám jött, hogy májat akarok enni, így született ez az egyszerű recept.
A máj egyébként csak picivel zsírosabb, mint a csirkemell, de jóval olcsóbb alapanyag és számos hasznos tápanyagot, többek között vasat tartalmaz.


HOZZÁVALÓK

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 konzerv chilis-kukorica (300 g töltőtömeg körül, sima kukorica is jó természetesen)
  • 2 dl natúr paradicsomlé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • chili

ELKÉSZÍTÉS


A csirkemájat tisztítsd meg, majd vágd falatokra. Az sem baj, ha pár szív is van közte, én is csak olyat találtam a boltban, de simán beleillett a kajába az is. :)
A hagymával, fokhagymával együtt pirítsd meg a májat, majd fedő alatt hagyd főni. Mikor már majdnem kész, add hozzá a kukoricakonzervet, a paradicsompürét és a fűszereket, majd fedő nélkül főzd tovább és hagyd kicsit besűrűsöni.
Rizzsel és savanyúsággal nagyon finom.



Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!