Cappuccino kosárkák


Ez a süti a második próbálkozásom a habzsákommal, még valamikor az elmúlt héten, vagy azelőtt csináltam őket. Régen készítettem már kávés sütit, pedig nagy kávé-fan vagyok, főleg az íze miatt. :) Az összetétel a tőlem megszokott: zab és mindenféle extra lisztek, tojás, túró, fehérjepor - amiből szintén van cappuccino ízűm itthon. A forma pedig kosárka muffinformákban. A tészta hasonlít több korábbi kosárkáméhoz, a krém pedig tulajdonképpen fehérjés túrókrém egy kis kávéval és egyebekkel felturbózva.

HOZZÁVALÓK

(6 db szilikon muffinformához)

A kosárkákhoz
  • 20 g zabkorpa
  • 20 g zabpehely
  • 10 g kókuszliszt
  • 10 g kendermagliszt
  • 20 g mogyoróvaj
  • 50 g sovány krémes túró (Milfina)
  • 1 tojás
  • édesítő ízlés szerint


A krémekhez és a díszítéshez
  • 200 g sovány krémes túró (Milfina)
  • 1 adag fehérjepor (nálam 28 g karamell-cappuccino ízű Biotech Nitro Pure Whey Gold volt, de lehet vaníliás is)
  • 1 dl erős kávé
  • 5 g kakaópor
  • 1 ek. zselatin
  • fahéj ízlés szerint
  • rum aroma
  • minden mentes csokikrém (Walden Farms, kihagyható)
  • egész kávészemek (kihagyható)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Én légkeverésre állítottam. Közben állítsuk össze a kosárkák tésztáját: először keverjük össze a zabpelyhet és -korpát és a liszteket.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a túrót, a mogyoróvajat, valamint ízlés szerinti édesítőt.
  3. Keverjük össze és ha egy ragacsos, de nem folyós masszát kapunk, akkor jó. Ha nem áll össze, kell egy pici víz, de vigyázzunk vele.
  4. A masszát kenjük a muffinformáinkba: az aljukra és a belesejükbe végig jusson egy vékony réteg. Utána tegyük a sütőbe kb. 10 percre.
  5. Közben a zselatint oldjuk fel 1 dl forró kávéban. Adjunk hozzá ízlés szerint rum aromát is.
  6. A túrót keverjük össze a fehérjeporral, majd adagoljuk hozzá a zselatinos kávét és keverjük az egészet sima krémmé. Ha kell édesítsük.
  7. Ha megsültek a kosárkáink, hagyjuk őket hűlni egy kicsit és a kávékrémet is betehetjük egy kis időre a hűtőbe.
  8. A kosárkák aljába én tettem egy-egy kanál Walden Farms minden mentes csokikrémet. Ez kihagyható, vagy lehet kazeinből fehérjepudingot keverni, ha valaki szeretne a kosárkák aljába csokikrémet. De karamell ízűt is el tudok képzelni. ;)
  9. A túrókrém egy részét kezdjük el a habzsákba adagolni és nyomjunk körkörös mintát vele a kosarainkba, hogy jól kitöltsük őket.
  10. A maradék túrókrémbe keverjünk kakaóport.
  11. A sötétebb, csokis-kávás túrókrémmel díszítsük ki a kosarakat. A végén egész kávészemeket is tehetünk rájuk.


TÁPANYAGTARTALOM / db:
117 kcal / 12,9 g fehérje (ebből 9,8 g teljes értékű) / 9,1 g szénhidrát (ebből 2,5 g rost) / 3,9 g zsír




Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)