Ez a süti a második próbálkozásom a habzsákommal, még valamikor az elmúlt héten, vagy azelőtt csináltam őket. Régen készítettem már kávés sütit, pedig nagy kávé-fan vagyok, főleg az íze miatt. :) Az összetétel a tőlem megszokott: zab és mindenféle extra lisztek, tojás, túró, fehérjepor - amiből szintén van cappuccino ízűm itthon. A forma pedig kosárka muffinformákban. A tészta hasonlít több korábbi kosárkáméhoz, a krém pedig tulajdonképpen fehérjés túrókrém egy kis kávéval és egyebekkel felturbózva.
HOZZÁVALÓK
(6 db szilikon muffinformához)
A kosárkákhoz
- 20 g zabkorpa
- 20 g zabpehely
- 10 g kókuszliszt
- 10 g kendermagliszt
- 20 g mogyoróvaj
- 50 g sovány krémes túró (Milfina)
- 1 tojás
- édesítő ízlés szerint
- 200 g sovány krémes túró (Milfina)
- 1 adag fehérjepor (nálam 28 g karamell-cappuccino ízű Biotech Nitro Pure Whey Gold volt, de lehet vaníliás is)
- 1 dl erős kávé
- 5 g kakaópor
- 1 ek. zselatin
- fahéj ízlés szerint
- rum aroma
- minden mentes csokikrém (Walden Farms, kihagyható)
- egész kávészemek (kihagyható)
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Én légkeverésre állítottam. Közben állítsuk össze a kosárkák tésztáját: először keverjük össze a zabpelyhet és -korpát és a liszteket.
- Adjuk hozzá a tojást, a túrót, a mogyoróvajat, valamint ízlés szerinti édesítőt.
- Keverjük össze és ha egy ragacsos, de nem folyós masszát kapunk, akkor jó. Ha nem áll össze, kell egy pici víz, de vigyázzunk vele.
- A masszát kenjük a muffinformáinkba: az aljukra és a belesejükbe végig jusson egy vékony réteg. Utána tegyük a sütőbe kb. 10 percre.
- Közben a zselatint oldjuk fel 1 dl forró kávéban. Adjunk hozzá ízlés szerint rum aromát is.
- A túrót keverjük össze a fehérjeporral, majd adagoljuk hozzá a zselatinos kávét és keverjük az egészet sima krémmé. Ha kell édesítsük.
- Ha megsültek a kosárkáink, hagyjuk őket hűlni egy kicsit és a kávékrémet is betehetjük egy kis időre a hűtőbe.
- A kosárkák aljába én tettem egy-egy kanál Walden Farms minden mentes csokikrémet. Ez kihagyható, vagy lehet kazeinből fehérjepudingot keverni, ha valaki szeretne a kosárkák aljába csokikrémet. De karamell ízűt is el tudok képzelni. ;)
- A túrókrém egy részét kezdjük el a habzsákba adagolni és nyomjunk körkörös mintát vele a kosarainkba, hogy jól kitöltsük őket.
- A maradék túrókrémbe keverjünk kakaóport.
- A sötétebb, csokis-kávás túrókrémmel díszítsük ki a kosarakat. A végén egész kávészemeket is tehetünk rájuk.
TÁPANYAGTARTALOM / db:
117 kcal / 12,9 g fehérje (ebből 9,8 g teljes értékű) / 9,1 g szénhidrát (ebből 2,5 g rost) / 3,9 g zsír
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)