HOZZÁVALÓK
A tésztához:
- 100 g Korpovit keksz
- 60 g csokis fehérjepor (kevert, kazein, vagy szója - a lényeg, hogy sűrűbb fajta legyen)
- 5 g natúr kakaópor
- 5 g kókuszzsír
- rum aroma
- instant kávé
- fahéj
- kb. 1 dl víz
- 50 g light kókusztej
- 20 g zabkorpa
- 10 g francia krémes ízű pudingpor (vagy vaníliás / tejszínes)
- 20 g kókuszreszelék
- vanília aroma
- stevia (vagy más édesítő)
- kb. 1 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet egy tálban összetörjük, hozzáadunk 60 g csokis fehérjeport, egy kis natúr kakaóport, instant kávét, fahéjat és rum aromát. Ezt kb. 1 dl vízzel és kb. 5 g kókuszzsírral össze tudjuk dolgozni megfelelő állagúra. A “tésztát” egy alufólián téglalap alakúra kinyújtjuk.
Elkészítjük a krémet: 1 dl víz és 0,5 dl kókusztej keverékében (ez sűrű kókusztej, ha híg, akkor nem kell hozzá plusz víz) feloldunk 10 gramm pudingport és hozzákeverünk 20 g zabkorpát. Steviával édesítjük, vanília és rum aromával ízesítjük. Kevergetés mellett felforraljuk, addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha levettük a tűzről hozzákeverünk 20 g kókuszreszeléket.
Ha kicsit hűlt a kókuszos masszánk, rákenjük a kinyújtott csokis kekszes tésztára.
Az alufólia segítségével feltekerjük a krémmel megkent tésztát, majd becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Pár óra múlva összeérnek az ízek és szeletelhető állagúvá válik.
Tápanyagtartalom a teljes sütiben:
1000 kcal / 67 g fehérje / 90 g szénhidrát /38 g zsír
Tápanyagtartalom a teljes sütiben:
1000 kcal / 67 g fehérje / 90 g szénhidrát /38 g zsír