Kókusztekercs

Egy finom, cukormentes, teljes kiőrlésű kekszből készült, fehérjés kókusztekercs receptje. Az alapreceptért köszönet a Fitbuildernek.


HOZZÁVALÓK


A tésztához:
  • 100 g Korpovit keksz
  • 60 g csokis fehérjepor (kevert, kazein, vagy szója - a lényeg, hogy sűrűbb fajta legyen)
  • 5 g natúr kakaópor
  • 5 g kókuszzsír
  • rum aroma
  • instant kávé
  • fahéj
  • kb. 1 dl víz
A krémhez:
  • 50 g light kókusztej
  • 20 g zabkorpa
  • 10 g francia krémes ízű pudingpor (vagy vaníliás / tejszínes)
  • 20 g kókuszreszelék
  • vanília aroma
  • stevia (vagy más édesítő)
  • kb. 1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

A kekszet egy tálban összetörjük, hozzáadunk 60 g csokis fehérjeport, egy kis natúr kakaóport, instant kávét, fahéjat és rum aromát. Ezt kb. 1 dl vízzel és kb. 5 g kókuszzsírral össze tudjuk dolgozni megfelelő állagúra. A “tésztát” egy alufólián téglalap alakúra kinyújtjuk.

Elkészítjük a krémet: 1 dl víz és 0,5 dl kókusztej keverékében (ez sűrű kókusztej, ha híg, akkor nem kell hozzá plusz víz) feloldunk 10 gramm pudingport és hozzákeverünk 20 g zabkorpát. Steviával édesítjük, vanília és rum aromával ízesítjük. Kevergetés mellett felforraljuk, addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha levettük a tűzről hozzákeverünk 20 g kókuszreszeléket.

Ha kicsit hűlt a kókuszos masszánk, rákenjük a kinyújtott csokis kekszes tésztára. 
Az alufólia segítségével feltekerjük a krémmel megkent tésztát, majd becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Pár óra múlva összeérnek az ízek és szeletelhető állagúvá válik.

Tápanyagtartalom a teljes sütiben:
1000 kcal / 67 g fehérje / 90 g szénhidrát /38 g zsír


Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!