HOZZÁVALÓK
A tésztához:
- 100 g Korpovit keksz
- 100 g édesítőszerrel készült gesztenyemassza (vagy natúr masszát édesítsünk)
- 10 g kókuszzsír
- rum aroma
- fahéj
- kis víz
A krémhez:
- 75 g csokis fehérjepor (kevert, kazein, vagy szója, mert ezek sűrűbb állagúak)
- 10 g prémium csokis pudingpor
- rum aroma
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet egy tálban összetörjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a kókuszzsírt, egy kis rum aromát, fahéjat és kb. 7 cl vizet. Összegyúrjuk, először kicsit ragadósnak tűnhet, de össze fog állni, és kell ennyi víz, hogy ne töredezzen meg később és formálható legyen. Ez után a tésztát egy alufólia darabon téglalap alakúra nyújtjuk.
Elkészítjük a krémet: 1,5 - 2 dl vízben feloldjuk a pudingport, teszünk bele egy kis rum aromát és feltesszük főni. Kevergetés mellett felforraljuk, addig főzzük, míg krémessé nem válik. Ha egy kicsit kihűlt, belekeverjük a csokis fehérjét. Fontos, hogy kevert, vagy szójafehérje, vagy kazein legyen, mert az elég sűrű.
Hagyjuk kicsit szilárdulni a krémet, majd rákenjük a kinyújtott gesztenyés-kekszes tésztára. Az alufólia segítségével feltekerjük a krémmel megkent tésztát, majd becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Pár óra múlva összeérnek az ízek és szeletelhető állagúvá válik.
A teljes süti tápanyagtartalma:
1000 kcal / 75 g fehérje / 105 g szénhidrát / 28 g zsír
A teljes süti tápanyagtartalma:
1000 kcal / 75 g fehérje / 105 g szénhidrát / 28 g zsír