Proteines túrós habos süti


Ha sütit készítek, nagyon szeretek túrót használni hozzá, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható. Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem... :D Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit.
Ezt picit feltúrbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba elég alacsony szénhidráttartalommal.


HOZZÁVALÓK

(20x22 cm-es formához)

Az alaphoz:

  • 1 tojás
  • 5 ek. eritrit
  • 60 g zabpehelyliszt
  • 80 g light margarin
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • 1 tk. sütőpor


Túrós réteg 1:

  • 250 g zsírszegény túró (rögösebb állagúval az igazi, nem krémtúróva)
  • 100 g görög joghurt
  • 2 tojás sárgája
  • 50 g madártej ízű Keep Calm Casein
  • 1/2 citrom leve és egy kis citromhéj
  • kb. 0,5 dl víz
  • édesítő ízlés szerint


Túrós réteg 2:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 tojás sárgája
  • 60 g Wheytella
  • 50 g csokis fehérjepor
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • szükség esetén egy kis víz és édesítő


Hab:

  • 4 tojás fehérje
  • 4-5 ek. eritrit
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet só




ELKÉSZÍTÉS

A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold teljesen krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni.
Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra.


5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot.
Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje.
Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.

Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:
107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.