HOZZÁVALÓK
(6 db szilikon kosárka, vagy muffin formához)
- 125 g krémes sovány túró
- 100 g fagyasztott málna
- 1 érett avokádó (az enyémnek 85 g volt a kikapart belseje)
- 30 g vaníliás fehérjepor (sűrűbb állagú kevert, vagy kazein)
- 30 g zabpehely
- 30 g mandulaliszt
- 10 g holland kakaópor
- 10 g kókuszreszelék
- pár ek. útifűmaghéj
- 2x1 dl víz
- édesítő, citrom-/lime lé, fahéj, vanília, aromák ízlés szerint
Tipp: Eperrel, vagy bármilyen más kis bogyós gyümölccsel elkészíthető, pl. eredei gyümölcs mixből.
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, közben állítsd össze a tésztát: keverd össze a zabpelyhet, mandulalisztet, kakaóport, kókuszreszeléket, édesítőt (nálam eritrit, stevia) és 1-2 ek. útifű maghéjat, majd adj hozzá kb. 1 dl, vagy picit kevesebb vizet. Jól keverd össze és hagyd, hogy a zab és az útifű maghéj megszívja magát. Ha még pár perc múlva is szét akar folyni, adj hozzá még egy kis útifű maghéjat. Egy gyúrható, formálható, de picit ragacsos állagú tésztát kell kapnod.
Béleld ki a kosárka formákat a masszával és süsd őket 10-12 percig.
Közben el tudod készíteni a krémet: az avokádót vágd félbe, vedd ki a magját, a húsát pedig kanalazd a turmix gépbe, vagy egy tálba, ahol botmixerrel tudod majd pépesíteni. Add hozzá a túrót, a fehérjeport, a málna nagy részét (pár szemet rakj félre dísznek), és 1 dl vizet. Turmixold az egészet krémesre. Ízesítsd egy kis citromlével, fahéjjal, vaníliával, ha szükséges, további édesítővel. Én tettem hozzá pár csepp málna aromát is. Turmixold össze a fűszerekkel és adj hozzá 1-2 ek. útifűmaghéjat. Ettől fog a krém összeállni.
A kész kosárkákba kanalazd bele a “málnafagyit” és díszítsd őket málnaszemekkel.
Hűtőben pár napig eltarthatók és hidegen az igaziak.
Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
118 kcal / 9,7 g fehérje / 11,7 g szénhidrát (ebből 5 g rost) / 4,8 g zsír
A recept eredetileg a Peak Girls oldalán jelent meg.
Sok hozzávalót akciósan tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.